Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 75€ | Δώρο με αγορές άνω των 150€
 

Καθαρισμός/Διπλός καθαρισμός

Posted By: Orloff Spa Experts Times Read: 865 Comments: 2

Αγαπητές αναγνώστριες, σήμερα θα συζητήσουμε το τόσο σημαντικό βήμα της καθημερινής περιποίησης της επιδερμίδας, όπως ο καθαρισμός, τι είναι ο διπλός καθαρισμός και τα οφέλη του. Επίσης, το πιο σημαντικό: πώς να επιλέξετε το καθαριστικό σας, μέσα από εκατομμύρια προϊόντα;

Ένα κοινό όφελος του καθαρισμού του προσώπου είναι η αφαίρεση της λιπαρότητας, των ρίπων και των υποπροϊόντων του μεταβολισμού όπως τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα. Επιπλέον, ο καθαρισμός βοηθά στην ενίσχυση της ενυδάτωσης, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε προβιοτικά. 

Η συσσώρευση βρωμιάς στην επιφάνεια του δέρματος μπορεί να προκαλέσει φράξιμο των πόρων, γεγονός που επιτρέπει την παραγωγή βακτηρίων και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές και ακμή. 

Κανόνες καθαρισμού:

  • Κάνετε διπλό καθαρισμό: αφαιρέστε το μακιγιάζ πρώτα με Micellar Water ή άλλο καθαριστικό μακιγιάζ (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό καθαρισμού Micellar Water της  Cinq Mondes, για την  αφαίρεση του μακιγιάζ) και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό που μπορεί να ξεπλυθεί
  • Το πρωί επιλέξτε καθαριστικά με ελαφρύτερη υφή (αφρούς, τζελ)
  • Τη νύχτα χρησιμοποιήστε μαλακότερα καθαριστικά ή με κρεμώδη υφή, για παράδειγμα γαλάκτωμα καθαρισμού που σέβεται τον λεπτότερο τύπο δέρματος.
  • Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό για όλες τις περιπτώσεις; Το πρωί, το δέρμα μας δεν είναι πολύ βρώμικο από τον ύπνο μιας νύχτας, έτσι χρειαζόμαστε κάτι δροσιστικό, για εξισορρόπηση και ενυδάτωση. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε μέικ-απ μετά από τα βήματα του καθαρισμού το μέικ-απ στρώνει πιο ομαλά.  Ωστόσο, τη νύχτα, συνιστάται η χρήση καθαριστικών με πιο πλούσια υφή, προκειμένου να αφαιρεθεί σωστά όλη η βρωμιά και το μακιγιάζ, και να ενυδατωθεί το δέρμα

Επιλέξτε ένα καθαριστικό ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας: 

  • Αφρίζοντα καθαριστικά: λιπαρό και μικτοί τύποι δέρματος, που μπορεί να έχουν προδιάθεση για ακμή. (Flowers Cleansing Mousse από την Cinq Mondes)
  • Gel καθαριστικά: κανονικό, μικτό ή λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή και ερυθρότητα.  
  • Κρεμώδη και καθαριστικά σε γαλάκτωμα ή λοσιόν: κανονικό, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα (Flowers Cleansing Balm τη Cinq Mondes)
  • Ελαιώδη καθαριστικά: όλοι οι τύποι δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λιπαρού δέρματος. Τα καθαριστικά έλαια διατηρούν το φυσικό λάδι του δέρματος και διατηρούν την επιδερμίδα ισορροπημένη.
  • Οι πλουσιότερες υφές όπως τα βάλσαμα ή οι κρέμες είναι κατάλληλα για να αφαιρέσουν το βαρύ μέικ-απ.
  • Οι διφασικές λοσιόν (νερό σε λάδι) είναι ιδανικές για να διαλύσουν και να αφαιρέσουν την μάσκαρα από τα μάτια και να εμποδίσουν το πρήξιμο και την ξηρότητα.

Μαντηλάκια καθαρισμού: 

 Εάν πρέπει να καθαρίσετε το δέρμα σας γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να πλύνετε το πρόσωπό σας, τότε ο καθαρισμός με μαντηλάκια θα μπορούσε να είναι κατάλληλος για εσάς, αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Τα μαντηλάκια προσώπου είναι σκληρά για το δέρμα, επειδή περιέχουν ισχυρά, στεγνωτικά συστατικά. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τα μαντηλάκια προσώπου, εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. 

Σαπούνια:

Δεν είναι κατάλληλα για κανέναν! Μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ερεθισμούς.

Μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ και τον καθαρισμό σε βάθος των πόρων, το δέρμα χρειάζεται εξισορρόπηση: αυτή είναι η λειτουργία των toner, ή τονωτικές λοσιόν που εξισορροπούν το δέρμα. 

Για παράδειγμα, η Flowers Rain Tonic από τη Cinq Mondes ή ως 2-σε-1 [Pre+Pro]Biotic Essence® που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, 1. μετά τον καθαρισμό, για την εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, από βλάβες που προέρχονται από εξωτερικές αιτίες(ρύπανση, οξειδωτικό στρες, κ.λπ.) και 2. πριν την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης, για να προετοιμάσει το δέρμα και να εξασφαλίσει ότι θα διεισδύσουν καλύτερα τα επόμενα προϊόντα περιποίησης.   

Στη συνέχεια, ο καθημερινός καθαρισμός μπορεί να τελειοποιηθεί μέσω μιας εβδομαδιαίας ρουτίνας:

  • Απολέπιση: επιλέξτε ένα μηχανικό ή ενζυμικό προϊόν απολέπισης, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος
  • Μάσκα καθαρισμού για να ξεφράξει τους πόρους.  Γενικά χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη από άργιλο (λευκό, κόκκινο, πράσινο, μαύρο) και φύκια

Τέλος, υπάρχει μετά τον καθαρισμό, ένα βήμα που είναι μια νέα τάση από την Ασία και περιλαμβάνει τη χρήση διαφόρων ειδών λοσιόν πριν από την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης:

  • Ενυδατικές λοσιόν με προ και προβιοτικά όπως η [Pre+Pro]Biotic Essence® της Cinq Mondes
  • Απολεπιστικές  λοσιόν για να αποκαλύψουν τη φωτεινότητα του δέρματος, όπως η Phyto-Peeling lotion by Cinq Mondes
  • Λοσιόν primer, που εξομαλύνουν το δέρμα και  δίνουν ένα ομοιόμορφο τόνο.

Related products

Five Flowers Micellar Cleansing Water 200ml
30.00€ Ex Tax:30.00€

Μικκυλιακό νερό καθαρισμού 3 σε 1, βιολογικό προϊόν με πιστοποίηση Cosmo Organic. Αφαιρεί όλο το μακιγιάζ, καθαρίζει και τονώνει πρόσωπο, μάτια και χείλη. Ξεδιπλώνει όλη την δύναμη των Τροπικών λουλουδιών του Μπαλί (ιβίσκο, λωτό, frangipane, ylang-ylang, gardenia), για να χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα καθώς το βιολογικό εκχύλισμα λεμονιού την αποτοξινώνει εις βάθος. Επίσης περιέχει έλαιο από ylang-ylang που ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος. Τα μικκύλια αφαιρούν αποτελεσματικά όλο το μακιγιάζ και όλες τις ακαθαρσίες.  Συστήνεται για όλους τους τύπους δέρματος. ..

Flowers Cleansing Balm 150ml
40.00€ Ex Tax:40.00€

Καθαρίζει και αφαιρεί το μακιγιάζ, ακόμη και το αδιάβροχο, με τη βοήθεια του νερού, σε μια στιγμή. Η μοναδική πλούσια βελούδινη υφή του βάλσαμον αυτό χαρίζει ελαστικότητα και άνεση στο δέρμα και ταιριάζει ιδιαίτερα σε δέρματα νορμάλ προς το ξηρό. Από μια συνταγή ομορφιάς του Μπαλί, συνδυάζει βούτυρο μάγκου, έλαιο φρούτων του πάθους με απαλά ΑΗΑ Τροπικών Λουλουδιών του Μπαλί όπως ιβίσκο, λευκό κρίνο και τιαρέ. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, με ελαφριές κινήσεις μασάζ και ξεπλένεται με νερό. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, η υφή του μεταμορφώνεται σε απολαυστικό γαλάκτωμα. Το δέρμα καθαρίζεται εις βάθος, αποτοξινώνεται, γίνεται πιο λείο και ανακτά μια άμεση λάμψη, καθώς παραμένει η αίσθηση άνεσης. Για κανονικό και ξηρό δέρμα. ..

Flowers Rain Tonic 100ml
30.00€ Ex Tax:30.00€

Τονωτικό νερό, αληθινή ασπίδα κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος, δροσίζει και χαρίζει άμεση λάμψη στην επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή της ημέρας και πάνω από το μακιγιάζ η το βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ, για τόνωση και λάμψη. Περιέχει το αντιοξειδωτικό συνδυασμό Bio-Protect με βάση το ginger και την πηκτίνη φρούτων που προστατεύει το δέρμα από αντίξοες συνθήκες, αιχμαλωτίζοντας τα σωματίδια ρύπανσης,  και τα τροπικά λουλούδια από το Μπαλί που χαρίζουν λάμψη : λευκό κρίνο, ιβίσκο, freesia. ..

[Pre+Pro] Biotic Essence 100ml
60.00€ Ex Tax:60.00€

Ενυδατική  λοσιόν που εφαρμόζεται πριν από τον ορό και μετά το καθαρισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος και προλαβαίνει την γήρανση. ..

Related Posts

Write Comment